Energirenovering på Sjælland

Har du foretaget energirenovering af din bolig?

I moderne byggeri er det vigtigt at gennemgå huset fra top til tå. Der er mange ting, man kan gøre for at optimere energieffektiviteten. Her på siden kan du læse mere om forskellige former for energirenovering, der kan spare dig for udgifter til opvarmning af din bolig.  

31 24 98 89  

Gulvvarme

Gulvvarme er nok den mest anvendte varmegiver i forbindelse med renoveringer, ombygninger, nybyg og moderniseringer.

Én af grundene til at gulvvarme er så populært er, at det i modsætning til en radiator giver en meget mere ensartet varme i et rum, da hele gulvet fungerer som en varmeflade og derved skaber høj komfort. En radiator giver strålevarme, som er meget varm omkring radiatoren. Jo længere man bevæger sig fra radiatoren, des koldere bliver det. En radiators varme er ikke så effektiv, idet man er nødt til at varme op mere end nødvendigt tæt på radiatoren, for at varmen kan komme ud i alle kroge

Dertil føles det rart og varmt, når ens fødder er varme. Varmen fra fødderne sørger for at holde resten af kroppen varm.

Gulvvarme har også evnen til at drives af væsentlig lavere temperaturer som gør, at varmepumper som jordvarme og luft-vand-varmepumper bliver endnu billigere i drift. Det er endnu en grund til, at det ofte er rentabelt ved renovering af gulve.

Gulvvarme kan laves på mange forskellige opbygninger og i mange forskellige systemer. Som udgangspunkt er gulvvarme omkostningsmæssigt for dyrt, hvis det installeres med elvarme. I givet fald skal det være i små rum som fx badeværelser. Hvis det er meningen, at gulvvarme skal opvarme hele huset, bør det ske ved vandbårne systemer, da det er meget mere energieffektivt.

Hos Alternativ Varme giver vi gerne et uforpligtende tilbud på en totalrenovering af hele ejendommes gulv, hvor vi står for at lægge helt nye gulve med den den mest optimale varmeopbygning.

Lavtemperaturradiatorer

Lavtemperaturradiatorer er som navnet beskriver en radiator, hvor man kan nøjes med en lavere temperatur på det vand der løber igennem for at kunne holde varmen i de enkelte rum.

Dette gøres ved at dimensionere radiatoren således, at radiatoren er større end hvad normale vejledninger henviser til, som typisk er 70-40 eller 60-30. Dvs. at det vand som kommer ind i radiatoren eks. er 70 grader. Når det returneres til kedlen er det 40 grader.

Da varmepumper som jordvarme og luft-vand varmepumper får en væsentlig bedre driftsøkonomi ved nedsatte fremløbstemperaturer, vil det være en fordel at tænke dette ind ved en energirenovering.

Efterisolering af tag

Varme stiger altid opad. Det betyder, at der sker et betydeligt varmetab, hvis loftet ikke er isoleret tilstrækkeligt. Desværre kan man ofte ikke mærke varmetabet. Man kender jo følelsen af, at det trækker fra vægge og vinduer, men man kan ikke på samme måde mærke, at taget ikke er isoleret. Derfor vil man være utilbøjelig til at gøre noget ved problemet. Hvis man gør, kan man dog i høj grad mærke det på varmeregningen.
 

spar penge med energirenovering
Det er altid en god investering at foretage en energirenovering af loftet, hvis det er isoleret med 200 mm og derunder. Kravene til isolering af nybyggeri og renoveringer er strammet en del de senere år. I dag skal lofter og tage ved større ombygninger og nybyggerier isoleres med ca. 400 mm og dette er grænsen for, hvornår et varmetab er ubetydeligt.

Ved dårligt isolerede loft og tag er der store besparelser på at hente på varmeregnskabet, ved at få efterisoleret.

Skunke er i mange tilfælde mangelfulde i forhold til isolering, eller hvis isoleringen ikke er lagt tæt og derved med revner, så dannes der kuldebroer.

Det vil i mange tilfælde være rentabelt at få isoleret eller efterisoleret en kold skunk og øge husets levetid og øge samtidig komforten.

Teknisk isolering

Teknisk isolering er isolering af installationer som vand- og varmerør.

Ved at have en god isolering af dit centralvarmeanlægsrør frem og tilbage til radiatorer samt omkring din varmekilde, mindskes varmetabet og varmeudnyttelsen vil derfor være optimal.

Mange tror og tænker, at den varme som et uisoleret rør afgiver jo bliver i huset og man derved ikke spilder varmen. Det er også delvist rigtig, men den varme bliver bare langt fra udnyttet optimalt. Det gør den ikke, fordi en radiator har en langt større varmeflade end et rør har. Dermed afgiver radiatoren langt mere varme med den samme mængde vand i forhold til et uisoleret rør.

energirenovering sjælland  

Varme brugsvandrør, som ikke er isolerede, er også en rigtig dårlig forretning.

Når et varmtvandsrør ikke er isoleret, skal langt det meste af røret tømmes ved et brusebad, før man vil gå ind under bruseren eller vaske en gryde op i køkkenet. Dette betyder, at husets varmekilde har spildt energi på at varme alt det vand op som ligger stille i røret, inden det bliver taget i brug. Hertil kommer også det vandspild som opstår, når man lader hanen løbe til den ønskede temperatur er opnået.

Få foretaget en energirenovering af dine vand- og varmerør og spar en masse penge årligt på driften af varme, opvarmning af det varme vand, vandafgift til vandværk og ikke mindst afledningsafgifterne til dit forsyningsselskab, da dette bliver målt på dit vandforbrug.

En isolering af det kolde brugsvand kan også spare penge. Tænk over, hvor lang tid du lader vandet løber, inden du fylder et glas vand eller skyller munden efter tandbørstning.

Teknisk isolering reducerer risikoen også for, at det kolde vand ikke bliver opvarmet til stuetemperatur.

Vinduesudskiftning

Vinduer bliver fremstillet i en række forskellige materialer og former. Hver især har deres fordele og ulemper. Det samme er tilfældet for de glas, der anvendes i vinduet. Så en udskiftning af vinduerne bør ikke overlades til hvem som helst, da ejendommens fremtidige varmeudgifter, isoleringsevne, lysindfald, fugt og indeklima afhænger af, at I træffer den rigtige beslutning.

Kontakt os

Vi har mange års erfaring i at foretage energirenovering på hele Sjælland.

Ring til os allerede i dag på 31 24 98 89 for at høre nærmere om vores løsninger.

Du kan også kontakte os via vores kontaktformular. Vi vender tilbage med et svar hurtigst muligt.