Tilskud til energiforbedringer

Søg tilskud via dit energiselskab

Som husejer kan du få tilskud til energiforbedringer, hvis du fx installerer et jordvarmeanlæg, udnytter solvarmen, laver teknisk isolering eller efterisolerer dit loft. Tilskuddet gives til realiserede energibesparelser.

Folketinget har besluttet at give tilskud til energiforbedringer, så vi i Danmark samlet kan nedbringe vores CO2-udslip. I praksis søger man via sit energiselskab, idet det er energiselskaberne, der kan beregne hvor stor den realiserede besparelse er. Energiselskabet giver et beløb baseret på den estimerede besparelse i kWh.

31 24 98 89  

Pengene går direkte ind på din konto

Alternativ Varme ApS formidler kontakten mellem dig og energiselskabet, så du behøver ikke selv at søge om tilskud. Til gengæld går pengene direkte ind på din konto. Du får ca. 40 øre i tilskud pr. sparet kWh.

I forbindelse med CO2-tilskud er det vigtigt, at du er opmærksom på, at du gerne må indhente tilbud fra håndværkere, men ikke indgå aftaler, før du har været i kontakt med energiselskabet, og fået grønt lys til at udføre arbejdet.

Vi skal naturligvis nok sørge for, at der er helt styr på detaljerne, men det er nu stadig godt at være klar over præmisserne fra starten.

Skattefradrag

Derudover er det en god idé at sætte sig ind i reglerne for Grøn BoligJobordning.

Ordningen er et skattefradrag, som også er kendt som håndværkerfradraget. Du skal selv angive beløbet på din selvangivelse. Du kan få skattefradrag for håndværkerarbejdstimer. Efter 1. januar 2016 skal arbejdet være relateret til energiforbedringer, men hvis du fx får installeret en luft-til-vand-varmepumpe, er det jo naturligvis indbefattet i fradragsreglerne.

Hvis du vil være helt sikker, kan du læse mere om reglerne for Grøn BoligJobordning.
 

Mulighed for tilskud til elvarme

Hvis elvarme er din primære opvarmningskilde, kan du endvidere søge om at få nedsat elafgiften. Det gælder også, hvis det er i form af en varmepumpe. Læs mere her.

Kontakt os gerne

Har du spørgsmål til dine tilskudsmuligheder, er du velkommen til at ringe til os på 31 24 98 89. Vi er klar til at svare på dine spørgsmål og vejlede dig til at energirenovere.

Du kan også skrive til os via vores kontaktformular.